Nie tylko mięso w bułce, czyli jak powinien wyglądać idealny burger

Wszyscy wiedzą, jak powinien wyglądać hamburger. W swoim klasycznym wydaniu musi składać się z mięsa w bułce. Czy jednak tylko taka konfiguracja wchodzi w grę? A może warto spróbować burgera, który nie jest tak oczywisty i wprowadza do tradycyjnego schematu nieco kreatywności?

Burger, jaki jest każdy widzi

Z pewnością niejednokrotnie jadłeś burgera. Na pewno też jesteś przyzwyczajony do plastra wysmażonej wołowiny przykrytej po obu stronach bułką. Gdzieniegdzie można też spotkać się z plastrem pomidora lub sałaty. Taka forma tej znanej na całym świecie kanapki króluje w wielu restauracjach, ale nie trudno też znaleźć lokale, które podchodzą do burgerów całkowicie inaczej i szukają innowacji. Mieszkańcy Gdyni mają obecnie okazje spróbować, jak smakują burgery w dostawie od Pasibusa. Pasibus Gdynia Rivera to nowy punkt na mapie miasta.

A co, gdyby, podejść do burgera nieco inaczej?

Wyobraź sobie dobrze wypieczoną bułkę, chrupiącą przy każdym gryzie. Plaster świeżego i soczystego kurczaka przyprawionego w nieszablonowy sposób, do tego ser, a może i nawet plaster awokado? Są też tacy, którzy lubią burgery z jajkiem. Na koniec całość zostaje polana autorskim sosem, który nijak nie przypomina klasycznego ketchupu. Brzmi ciekawie? Idźmy dalej. Czym jest burger bez frytek. Wzbogać więc idealnie przyrządzoną kanapkę pysznymi Pasi Frytkami z majonezem. Chrupiące, nie za tłuste i oddające smak specjalnie wyselekcjonowanych ziemniaków. Czego chcieć więcej? Do popicia idealnie sprawdza się Pasi Lemoniada, która równoważy smaki i sprowadza nieco kwaskowatości to tej wyjątkowej uczty. Dla miłośników herbaty mrożonej pozostaje Pasi Ice Tea.

Coś dla wegemaniaków

Pasibus ma też w swojej ofercie coś, co całkowicie odmienia burgery. Gdynia lubi tradycyjne smaki, ale klienci coraz częściej pytają o pozycje wegetariański. W Pasibusie to żaden problem. Jeśli wolisz nie jeść mięsa, to w ofercie lokalu znajdziesz ciekawą prepozycję na bazie roślin. Pyszny kotlet, bułką sosy, warzywa i wiele dostępnych konfiguracji sprawi, że każdy wegemiłośnik znajdzie coś dla siebie. Dodatki do burgera są takie same jak w przypadku klasycznych pozycji z menu, ponieważ po co zmieniać coś, co jest już dobre? Nasze frytki pasują zarówno do wołowiny, kotleta roślinnego, jak i smażonego sera. To Ty decydujesz, co jesz. Modyfikuj swoje burgery tak, jak tego chcesz i stwórz kanapkę, która zawojuje Twoje kubki smakowe.

Jeśli więc mieszkasz w Gdyni i marzy Ci się burger podany nieco inaczej niż wszędzie, Pasibus Gdynia Riviera Kazimierza Górskiego 2 to miejsce, do którego powinieneś koniecznie zajrzeć. Jedzenie na miejscu i burgery z dowozem to wszystko, co może Ci zaoferować nowy punkt w mieście. Masz już swojego ulubionego Pasi Burgera? Jeśli to, nie czekaj i zamów już dzisiaj coś pysznego. Z pewnością zapamiętasz ten posiłek na długo. Sprawdź: https://g.page/pasibus-gdynia?share.